Het logo van de praktijk bestaat uit een afbeelding van ronde bergtoppen. Deze bergen weerspiegelen de basis van de Chinese geneeskunde.

Een van de belangrijkste uitgangspunten van de Chinese geneeskunde is het principe van Yin en Yang. Het Chinese karakter van Yin betekent 'de schaduwzijde van de berg'. Het Chinese karakter van Yang betekent 'de zonzijde van de berg'.

Daarnaast is een belangrijk uitgangspunt van de Chinese geneeskunde dat alles dat in de natuur gebeurt, ook in het lichaam gebeurt.

De basis van de Chinese geneeskunde is dus verwerkt in het logo.

Wie ben ik?

Het logo van de praktijk

Ik ben Mirjam, eigenaresse en acupuncturist van de praktijk. In 2016 ben ik met veel enthousiasme begonnen aan de opleiding Acupunctuur bij Qing Bai. Aan mijn inzet en motivatie (en cijfers :-)) tijdens deze opleiding, merkte ik al snel dat ik mijn vak gevonden had.

 

Inmiddels ben ik alweer een paar jaar fulltime met veel plezier aan het werk in de praktijk. Met mijn 15 jaar werkervaring als ergotherapeut heb ik ook kennis en kunde opgebouwd in de reguliere gezondheidszorg. Deze ervaringen in de reguliere gezondheidszorg en in de  Alternatieve of Chinese geneeskunde vormen een goede combinatie om mensen nog beter te kunnen helpen. 

 

Toen ik de acupunctuurpraktijk begon, werkte ik nog parttime als ergotherapeut bij mijn werkgever. Al na een half jaar was de praktijk zodanig gegroeid, dat ik het niet meer kon combineren. Ik heb dan ook ontslag genomen om fulltime in de acupunctuurpraktijk te kunnen werken.

 

Naast de praktijk heb ik een man en drie kinderen en vind ik het leuk om creatief bezig te zijn. Ook houd ik erg van lezen, vooral als het om informatieve onderwerpen gaat. Ik lees veel om me in allerlei uiteenlopende onderwerpen die me interesseren te verdiepen en ben op die manier altijd aan het bijleren.

Over de praktijk

 De praktijk is gevestigd aan de Lipsstraat 1 in Drunen. Dit is een bedrijfspand en geniet daarom alle voordelen van een bedrijfspand. Zo zijn er aan de voorzijde een viertal parkeerplaatsen waar u gratis kunt parkeren. De deur is open zodat u gewoon naar binnen kunt lopen en plaats kunt nemen in de wachtkamer als ik nog met een vorige behandeling bezig ben. In de hal vindt u de kapstok en het toilet.

 

Ik werk uitsluitend op afspraak. U kunt afspraken maken via de website, door te bellen, te mailen of een whatsapp bericht te sturen. SMS'en mag ook.

 

Ik ben met mijn praktijk aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA) waarmee ik aan de eisen van de zorgverzekeraars voldoe. Dat betekent dat mijn behandelingen door de meeste zorgverzekeraars in de aanvullende zorgverzekering vergoed worden.

De kosten van de behandelingen gaan niet af van het eigen risico. Na de behandeling rekent u de behandeling af. U ontvangt nog dezelfde dag de factuur per mail zodat u deze kunt gebruiken om (een deel van) de behandeling te declareren bij uw zorgverzekeraar.

 

Praktisch