Wist je dat je de oorzaak van hooikoorts in het najaar moet aanpakken?

De symptomen van hooikoorts zijn namelijk een uiting van een onderliggend probleem.

In de acupunctuur worden klachten en aandoeningen gezien als symptomen waar een oorzaak aan ten grondslag ligt. Hooikoorts in het voorjaar, of misschien zelfs (bijna) het hele jaar door, is met acupunctuur te behandelen in het najaar, zodat je er in het voorjaar geen last meer van hebt.

 

Hoe zit dat dan?

In een notendop: de symptomen van hooikoorts, geïrriteerde slijmvliezen, niezen, jeukende neus, keel en ogen, snot, zijn allemaal symptomen die een relatie hebben met de longen. De slijmvliezen en de neus zijn in de acupunctuur namelijk gerelateerd aan de longen. Wanneer de long-energie sterk is, kan je lichaam die pluisjes en pollen best handelen en heb je er geen last van. Maar als je long-energie verzwakt is, zijn je longen niet in staat om je hiertegen te beschermen en raken de slijmvliezen makkelijk geïrriteerd.

Met acupunctuur, eventueel in combinatie met Chinese kruiden, kan de long-energie versterkt worden, zodat je slijmvliezen in het voorjaar bestand zijn tegen het groeien en bloeien van de natuur.

Door in het najaar de longen te versterken, heb je in het voorjaar geen last meer van hooikoorts.

Maak dus nu je afspraak!

 

Hooikoorts in het voorjaar? Behandelen in het najaar!

De R is al weer even in de maand en dat weten we! Er zijn weer heel wat mensen geveld met griep en verkoudheid. Dankzij acupunctuur hoeft u hier minder last van te hebben. Acupunctuur kan gebruikt worden om verkoudheid of griep op te lossen, maar ook om de weerstand te verhogen zodat u minder vatbaar bent!

Heeft u griep, bent u verkouden of heeft u keelpijn? Dan is uw lichaam waarschijnlijk aangevallen door een ziekmakende factor. Dit kan koude zijn, maar ook warmte of wind. De acupuncturist kan tijdens de behandeling deze ziekmakende factor uit het lichaam verjagen zodat u weer snel beter bent.

 

Keelpijn

Wist u dat keelpijn bijvoorbeeld zelfs gemakkelijk te behandelen is met acupunctuur? Het is helemaal niet nodig om een paar dagen keelpijn te hebben, er niet van te kunnen slapen of last te hebben bij het slikken. Kom naar de acupuncturist! Deze zorgt ervoor dat uw keelpijn in 10 minuten een heel stuk minder of weg is.

Bij Acupunctuur Persons hebben we hiervoor een speciaal keelpijn-consult. U hoeft dan geen volledig consult te betalen, maar profiteert van de speciale aanbieding van ons keelpijn-consult van 15 euro. Neem dus snel contact op zodra u keelpijn heeft!

Let op: dit consult is alleen bedoeld om u van uw keelpijn te verlossen. Wanneer u andere verkoudheidssymptomen wil laten behandelen of uw weerstand wil verhogen, maakt u een afspraak voor een standaard consult.

 

Weerstand verhogen

Bent u snel verkouden? Hebt u herhaaldelijk last van keelpijn? Ligt u met griep op bed? Grote kans dat uw weerstand verzwakt is. In de acupunctuur noemen we dit de verdedigings-energie. Deze heeft als taak om uw lichaam te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Wanneer deze energie zwak is, wordt uw lichaam makkelijk aangevallen door kou of juist door warmte. U kunt een afspraak maken om uw verdedigings-energie of weerstand te versterken.

 

Griep en verkoudheid

Wat in de westerse gezondheidszorg medicijnen zijn, zijn in de Chinese geneeskunde de kruiden.

 

In de Chinese geneeskunde kennen ze geen medicijnen zoals wij die kennen. Wel kennen ze natuurlijke kruiden.

Binnen de Chinese geneeskunde wordt veel gebruik gemaakt van kruiden. Ze worden in bepaalde gevallen gebruikt om de acupunctuurbehandeling te versterken. Veel problemen en klachten zijn met acupunctuur goed te behandelen. In sommige gevallen, bijvoorbeeld wanneer er sprake is van een tekort in het lichaam, kunnen kruiden helpen om dit tekort aan te vullen. Hier volgt een voorbeeld: in het lichaam is voldoende bloed nodig. Wanneer er onvoldoende bloed aanwezig is, of wanneer de kwaliteit van het bloed verminderd is, ontstaan klachten. Zo heeft het bloed als taak om de ogen te voeden, de huid te bevochtigen, de pezen soepel te houden en het hoofd te voeden. Wanneer het bloed niet in staat is zijn taken uit te voeren omdat er sprake is van een tekort, ontstaan problemen als peesbeschadigingen, wazig zien, huidproblemen of hoofdpijn. In dit geval is het erg zinvol om het bloed te voeden. Dit werkt goed wanneer bloedvoedende kruiden worden gebruikt in combinatie met de acupunctuurbehandelingen. Ook in andere situaties, bijvoorbeeld in geval van zwakte van de energie van bepaalde organen, kunnen kruiden worden gebruikt om de organen te versterken als aanvulling op de acupunctuurbehandeling.

 

Het gebruik van Chinese kruiden kent vele voordelen. Zo zijn de kruiden allemaal natuurlijk. Dat betekent dat er geen schadelijke stoffen het lichaam in komen via de kruiden. Een ander voordeel is dat verschillende kruiden in diverse hoeveelheden gecombineerd kunnen worden zodat een op maat gemaakte formule ontstaat. Zo krijg je dus precies de formule die goed is voor jouw situatie. Omdat de kruiden op elke persoon en diens situatie worden aangepast, zijn er ook geen bijwerkingen. Bijwerkingen worden in de Chinese geneeskunde gezien als teken dat het middel niet goed is afgestemd op de individuele persoon.

Chinese kruiden

Steeds meer mensen ontdekken dat acupunctuur helpt. En steeds meer mensen komen erachter dat acupunctuur problemen kan oplossen. In veel gevallen zelfs ook problemen die in de reguliere gezondheidszorg niet opgelost zijn.

In de praktijk merkt Mirjam dat er steeds meer vraag is naar acupunctuur. Cliënten ontdekken dat ze baat hebben bij acupunctuur en sturen vervolgens ook hun man, zoon, vriendin, etc. naar de praktijk.

Zo zijn mensen met onder andere slaapproblemen, (on)verklaarbare spijsverteringsproblemen, tennisellebogen, aanvallen van maagzuur en chronische pijn met goed resultaat door Mirjam geholpen.

Inmiddels is de praktijk zodanig gegroeid dat de oorspronkelijke openingstijden niet meer toereikend waren. Daarom zijn onze openingstijden uitgebreid!

Kijk voor de precieze openingstijden onder het kopje ‘Contact en afspraak’.

 

Uitgebreide openingstijden!