Hooikoorts en andere allergieën

Wil je in het voorjaar lekker gaan genieten van het heerlijke voorjaar, komt die vervelende hooikoorts weer om de hoek kijken! Jeukende neus, ogen en keel, loopneus, geïrriteerde slijmvliezen, het kan een domper zijn op de voorjaarskriebels.

Gelukkig heeft uw lichaam een aantal acupunctuurpunten die de vervelende hooikoortsklachten kunnen verlichten of zelfs helemaal verdwijnen.

In ons speciale hooikoorts-spreekuur dat we in het voorjaar houden, plakken we speciale 'oorzaadjes' op een belangrijk allergie-punt op uw oor. U krijgt hierbij ook wat oorzaadjes mee en we leggen u uit hoe u deze zelf kunt gebruiken. Lees hier meer over ons hooikoorts-spreekuur.

Let op! Om de onderliggende oorzaak van hooikoorts te behandelen, dient u in het najaar de acupuncturist te bezoeken. De symptomen van hooikoorts zijn namelijk een uiting van een onderliggend probleem. Bij mensen met hooikoorts zijn de Milt-, Long- en/of Nier-energie verzwakt, waardoor u in het voorjaar minder goed bestand bent tegen de pollen en pluizen die het voorjaar met zich meebrengt.

Ga daarom in de maanden september, oktober en november naar de acupuncturist om u preventief tegen hooikoorts te laten behandelen.