Acupunctuur Persons en Corona

Per 11 mei mochten de contactberoepen weer van start!

Dat betekent dat we sinds deze dag weer geopend zijn.

Wat zijn we blij om iedereen weer te mogen en kunnen helpen!

 

Omdat het schoolrooster van de kinderen nog niet zoals vanouds is, zijn we genoodzaakt om de openingstijden van de praktijk nog aan te passen aan het Corona-rooster van school.

 

Dit zijn de huidige openingstijden van de praktijk:

Maandag: 8:30 - 12:30

Dinsdag: 9:00 - 17:00

Woensdag: 8:30 - 12:30

Donderdag: 8:30 - 12:30

Vrijdag: 8:30 - 12:30

Zaterdag: 8:30 - 12:30

 

Ook wij zijn genoodzaakt om een aantal maatregelen te nemen om alles in de praktijk veilig en gezond te laten verlopen.

Hieronder volgen de maatregelen die we bij Acupunctuur Persons nemen:

 • Afspraken worden zodanig in de agenda gepland dat cliënten elkaar niet tegen komen en dat er voldoende tijd is tussen afspraken om de behandelruimtes en verkeersruimtes te ontsmetten.
 • De wachtkamer wordt op dit moment niet gebruikt; omdat afspraken ruim gepland worden, zal de acupuncturist u direct opvangen als u binnenkomt en u naar de behandelkamer begeleiden.
 • Na elke behandeling worden de materialen en oppervlakten die in contact zijn gekomen met cliënt en acupuncturist ontsmet met desinfectans. Dit geldt ook voor handvatten en deurklinken.
 • Lakens en dekens worden na elke behandeling afgehaald en vervangen voor schoon goed.
 • In de hal van de praktijk staat een desinfecterende handgel zodat u bij aankomst en vertrek uw handen kunt ontsmetten.
 • Bij het toilet is een wastafeltje met handzeep zodat u uw handen kunt wassen.
 • Als u tijdens de behandeling bedekt wil worden met een deken of doek, is het fijn als u deze zelf meeneemt.
 • We geven geen hand en houden zo veel mogelijk 1,5 meter afstand.
 • Acupunctuur is een contactberoep, wat als gevolg heeft dat het onvermijdelijk is om tijdens het behandelen binnen 1,5 meter te komen van elkaar.
 • Wanneer u verkoudheidsklachten heeft, komt u niet naar de praktijk. U maakt in dat geval geen afspraak, of, als u al een afspraak had staan, neemt u contact op om de afspraak te verplaatsen. Wij brengen hiervoor geen kosten in rekening. Let op: verkoudheidsklachten staan los van hooikoorts. Wanneer u alleen niest of hooikoorts heeft, mag u wel komen.
 • Wanneer u of een van uw gezinsleden koorts heeft of ziek is, komt u ook niet naar de praktijk. U maakt in dat geval geen afspraak, of, als u al een afspraak had staan, neemt u contact op om de afspraak te verplaatsen. Wij brengen hiervoor geen kosten in rekening.
 • Wij nemen op verzoek van onze beroepsvereniging (Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur) aan het begin van uw afspraak een Corona-vragenlijst af om te beoordelen of we u mogen behandelen.
 • Wij maken geen gebruik van mondkapjes en handschoenen. De regering heeft besloten dat dit geen verplichting is. Bovendien is ons verzocht om deze beschermingsmiddelen niet te onttrekken aan de zorg. Mocht u het prettig vinden, dan draag ik voor u een mondkapje en handschoenen welke u zelf meeneemt naar de praktijk.

 

We hopen met deze maatregelen ieders veiligheid te waarborgen en tegelijk een prettige behandeling aan te bieden.

Mocht u vragen hebben of onzekerheden dan mag u altijd contact opnemen.