Behandelingen

Aandoeningen

Onderaan deze pagina vindt u een lijst met aandoeningen waarop u kunt klikken voor meer informatie.

Voor alle kwalen, klachten en pijnen kunt u bij een acupuncturist terecht. Of u nu ergens pijn hebt, moeite hebt met slapen, een ruis in uw oor heeft, zich onrustig voelt, piekert, ontstoken ogen hebt, regelmatig een wortelkanaalbehandeling moet ondergaan... een acupuncturist kan hier invloed op uitoefenen.

Dit komt omdat een acupuncturist in symptomen denkt; elke klacht of kwaal is een symptoom dat voortkomt uit een onderliggend probleem. De acupuncturist kan invloed uitoefenen door dit onderliggende probleem op te helderen en aan te pakken.

Naast de vragen die de acupuncturist zal stellen over uw aandoening, zal de acupuncturist ook andere vragen stellen. Het zal voor u misschien lijken of deze vragen niets te maken hebben met de aandoening waarvoor u komt. Toch kan de acupuncturist hier veel informatie uit halen over de klacht. Omdat Chinese geneeskunde een holistische visie heeft en het hele lichaam, inclusief de geest, als één geheel ziet, heeft alles met elkaar te maken. Dat betekent dat de onderliggende oorzaak van uw klacht waarschijnlijk meerdere symptomen zal tonen dan u relateert aan uw klacht. De acupuncturist ziet deze verbanden en heeft deze informatie nodig om een juiste diagnose te kunnen stellen.

Het stellen van de juiste diagnose is noodzakelijk om vervolgens uw klacht op de juiste manier te kunnen behandelen. De acupunctuurbehandeling is er zowel op gericht om de klacht die u ervaart direct te verminderen, als de onderliggende oorzaak aan te pakken. Hier zijn over het algemeen meerdere behandelingen voor nodig. In sommige gevallen is het naast acupunctuur nodig om andere behandelwijzen in te zetten. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan het innemen van Chinese kruiden. Vindt u het interessant om hier meer over te lezen, dan kunt u hier klikken.

Let op; een acupuncturist denkt anders dan een westerse behandelaar en zal uw probleem dus op een andere manier bekijken, benoemen en behandelen. De diagnose die door de acupuncturist gesteld wordt, is een diagnose uit de Chinese Geneeskunde en zal dus verschillen van diagnoses die door westerse behandelaars gesteld worden.

Wanneer de acupuncturist na het stellen van de diagnose begint met behandelen, zult u merken dat de naaldjes op diverse plaatsen van het lichaam worden geplaatst. Vaak is het zo dat de naaldjes op andere plekken worden geplaatst dan waar de klacht zich bevindt. Dit heeft te maken met het verloop van de meridianen en met de verbindingen die de meridianen onderling met elkaar hebben. Zo komt het vaak voor dat bijvoorbeeld in de hand of onderarm geprikt wordt voor problemen aan het hoofd.

Aandoeningen

Hieronder vindt u een lijst met aandoeningen waarvoor u bij de acupuncturist terecht kunt.

Wanneer u een aandoening aanklikt, kunt u hier meer over lezen.

Hoofdpijn en migraine

- Menstruatie problemen

- Zwanger worden en zwangerschap

- Pijn

- Huid problemen

- Slaap problemen

- Problemen met de spijsvertering

- Stress, piekeren, angst, etc.

- Hooikoorts en andere allergieën

- Overgewicht